Wat is GAAF

Een gezonde leefstijl voor ieder kind. Samen sporten, gezond eten, lekker in je vel zitten en heel veel fun. Vanuit deze visie is GAAF ontstaan.

Verschillende onderliggende factoren zoals: beweging, voeding, zelfbeeld en slaap, spelen een rol in een gezonde leefstijl. Vanuit GAAF is het doel om deze factoren positief te beïnvloeden.

Kinderen motiveren, stimuleren en inspireren. Dit alles in een veilige en vriendelijke omgeving waar we respect en begrip voor elkaar hebben. Samen werken aan een gezonde leefstijl staat centraal.

Wij geloven in kennisoverdracht door zoveel mogelijk te doen en te ervaren. Daarom zitten de programma’s vol met leuke, sportieve en leerzame activiteiten.

De 4 pijlers van GAAF

GAAF staat voor Gezond, Actief, Assertief en Fun. Deze vier woorden zijn de 4 pijlers van het programma.

Gezond
Gezond staat voor gezond eet, slaap en beweeg gedrag. Gezond staat ook voor het vrij zijn van ziektes en lichamelijke klachten. Kinderen kunnen als gevolg van een ongezonde leefstijl overgewicht hebben. Kinderen met overgewicht hebben meer kans op lichamelijke klachten zoals: gewrichtspijn, huidirritaties door zweten en kortademigheid bij inspanning. Op lange termijn is er een verhoogd risico op aandoeningen zoals verhoogde bloeddruk, te hoog cholesterol, Diabetes type 2, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten etc. Bij het verbeteren van gezond beweeg- en eetgedrag zal ook het risico op de klachten en aandoeningen verminderen.

Actief
Actief staat voor lekker sporten en meedoen aan leuke activiteiten. Maar ook actief bezig zijn met je voeding. Ervaren dat actief bezig zijn je een goed gevoel geeft, waardoor je lekkerder in je vel gaat zitten.

Assertief
Assertief staat voor het opkomen voor jezelf. Voor je eigen gevoelens en belangen en daarbij rekening houden met die van anderen.

Veel kinderen met een negatief zelfbeeld worden gepest, zijn onzeker en voelen zich buitengesloten.

Niet weglopen voor uitdagingen en omgaan met weerstand zullen terugkomen in het programma met als doel verbeteren van het zelfvertrouwen en het zelfbeeld.

Fun
Fun staat voor plezier. Plezier vormt de basis van het programma. Door middel van onze trainingen willen wij de kinderen laten ervaren dat sporten en bewegen en gezonde voeding niet alleen gezond, maar ook heel leuk is.

Vanuit deze 4 pijlers worden programma’s opgezet met als doel: een gezonde leefstijl voor ieder kind.
Het eerste programma waarmee wij gestart zijn is GAAF in het Buurtcentrum